Baza cuptorului a fost făcută dintr-un palet de lemn, pentru a putea fi mutat ulterior. Apoi am așezat un strat de țiglă peste care 10cm din pamant cu nisip si paie. |
Apoi un strat de caramida refractara de 25mm |
Cofragul pentru bolta cuptorului |
Stratul interior de cca 6cm este compus din argila bine inmuiata amestecata cu rumegus. Chiftelele din imagine sunt din acest material. |
Concomitent se cladeste si stratul exterior de 8cm format din argila, paie, nisip. |
Imbinarile intre "chiftele" trebuie sa fie bine framantate. |
Ies aburi din cobul ud |
Flacarile mangaie cupola cuptorului gata sa primeasca painea. |
Excelent!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos!
RăspundețiȘtergereCe nu inteleg e de ce l-ati facut pe paletul de lemn?
Sa inteleg ca cuptorul va fi mutat in alta parte?
care este rostul cosului, oare nu ese caldura atunci cind se coace piinea?
RăspundețiȘtergere